Dasar Kuki

Dasar ini memberikan maklumat mengenai bagaimana dan bila kami menggunakan kuki bagi tujuan apa. Istilah huruf besar yang digunakan dalam dasar ini tetapi tidak ditakrifkan mempunyai makna yang ditetapkan dalam Dasar Privasi kami, yang juga mengandungi butiran tambahan mengenai pengumpulan dan penggunaan maklumat di SimpleSite.

1. Apakah itu kuki?

Kuki ialah fail teks kecil yang kami hantar ke komputer atau peranti mudah alih anda. Kuki ini unik kepada akaun atau pelayar anda. Kuki berdasarkan sesi kekal hanya ketika pelayar anda dibuka dan dipadamkan secara automatik apabila anda menutup pelayar anda. Kuki yang berterusan kekal sehingga anda atau pelayar anda memadamkannya atau sehingga ia luput.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kuki, lawati tapak ini.

2. Adakah SimpleSite menggunakan kuki?

Ya. SimpleSite menggunakan kuki dan teknologi yang serupa seperti gif piksel tunggu dan suar web. Kami menggunakan kedua-dua kuki berdasarkan sesi dan kuki yang berterusan. SimpleSite menetapkan dan mengakses kuki kami sendiri pada domain yang dikendalikan oleh SimpleSite dan ahli gabungan korporatnya (secara kolektif, “Tapak”). Selain itu, kami menggunakan kuki pihak ketiga, seperti Google Analytics.

3. Bagaimanakah SimpleSite menggunakan kuki?

Sesetengah kuki dikaitkan dengan akaun dan maklumat peribadi anda untuk mengingati bahawa anda dilog masuk dan akaun yang anda dilog masuk. Kuki lain tidak terikat dengan akaun anda tetapi unik dan antara lainnya, membolehkan kami melaksanakan analisis dan penyesuaian kami.

Kuki boleh digunakan untuk mengenal pasti anda apabila anda melawat tapak web atau menggunakan perkhidmatan kami, mengingati keutamaan anda dan memberi anda pengalaman diperibadikan yang selaras dengan tetapan anda. Kuki juga menjadikan interaksi anda lebih pantas dan lebih selamat.

4. Kategori Penggunaan

Pengesahan:  Jika anda didaftar masuk ke dalam Perkhidmatan kami, kuki membantu kami menunjukkan anda maklumat yang betul dan memperibadikan pengalaman anda.

Keselamatan:  Kami menggunakan kuki untuk mendayakan dan menyokong ciri keselamatan kami serta untuk membantu kami mengesan aktiviti yang berniat jahat.

Keutamaan, ciri dan perkhidmatan:  Kuki boleh memberitahu kami bahasa pilihan anda dan keutamaan komunikasi anda. Ia boleh membantu anda mengisi borang pada Tapak kami dengan lebih mudah. Ia juga memberikan anda ciri, wawasan dan kandungan yang disesuaikan.

Pemasaran:  Kami boleh menggunakan kuki untuk membantu kami menyampaikan kempen pemasaran dan menjejaki prestasinya (cth., pengguna melawat Pusat Bantuan kami dan kemudian membuat pembelian). Begitu juga, rakan kongsi kami boleh menggunakan kuki untuk memberikan kami maklumat mengenai interaksi anda dengan perkhidmatan mereka tetapi penggunaan kuki pihak ketiga tersebut akan tertakluk pada dasar pembekal perkhidmatan tersebut.

Prestasi, Analisis dan Penyelidikan: Kuki membantu kami mengetahui tahap prestasi Tapak dan Perkhidmatan kami. Kami juga menggunakan kuki untuk memahami, menambah baik dan menyelidiki produk, ciri dan perkhidmatan, termasuk untuk mencipta log dan rekod apabila anda mengakses Tapak dan Perkhidmatan kami daripada pelbagai peranti, seperti komputer kerja atau peranti mudah alih anda.

5. Bagaimanakah kuki digunakan untuk tujuan pengiklanan?

Kuki dan teknologi iklan yang lain seperti suar, piksel dan tag membantu kami memasarkan dengan lebih berkesan kepada pengguna yang kami dan rakan kongsi kami percaya mungkin berminat dengan SimpleSite. Ia juga membantu memberikan kami pengauditan, penyelidikan dan pelaporan yang teragregat serta mengetahui bila kandungan telah ditunjukkan kepada anda.

Apakah yang boleh anda lakukan jika anda tidak mahu kuki ditetapkan atau anda mahu kuki dialih keluar atau jika anda mahu memilih untuk keluar daripada menjadi sasaran berdasarkan minat?

Sesetengah orang memilih untuk tidak membenarkan kuki, inilah sebabnya kebanyakan pelayar memberikan anda keupayaan untuk menguruskan kuki agar sesuai dengan anda. Dalam sesetengah pelayar, anda boleh menyediakan peraturan untuk menguruskan kuki berdasarkan tapak demi tapak, memberi anda kawalan yang lebih baik terhadap privasi anda. Maksudnya anda boleh tidak membenarkan kuki daripada semua tapak kecuali tapak yang anda percayai.

Pengeluar pelayar menyediakan halaman bantuan yang berkaitan dengan pengurusan kuki dalam produk mereka. Sila lihat di bawah untuk maklumat lanjut.

Untuk pelayar lain, sila rujuk dokumentasi yang disediakan oleh pengeluar pelayar anda.

Anda boleh memilih untuk keluar daripada kuki pihak ketiga daripada Google Analytics pada tapak webnya.

Anda boleh memilih untuk keluar daripada menjadi sasaran berdasarkan minat yang disediakan oleh pelayan iklan yang menyertai melalui Digital Advertising Alliance. Selain itu, pada iPhone, iPad atau Android, anda boleh mengubah tetapan peranti anda untuk mengawal sama ada anda melihat iklan berdasarkan minat dalam talian.

Jika anda mengehadkan keupayaan tapak web dan aplikasi untuk menetapkan kuki, anda mungkin menjadikan seluruh pengalaman pengguna anda bertambah buruk dan/atau kehilangan keupayaan untuk mengakses perkhidmatan, kerana ia tidak akan diperibadikan lagi untuk anda. Ia juga mungkin menghalang anda daripada menyimpan tetapan yang disesuaikan seperti maklumat log masuk.

6. Adakah SimpleSite memberi respons kepada Isyarat Jangan Jejaki?

Tapak dan Perkhidmatan kami tidak mengumpul maklumat peribadi mengenai aktiviti dalam talian anda dari masa ke masa dan di seluruh tapak web atau perkhidmatan dalam talian pihak ketiga. Oleh itu, isyarat “jangan jejaki” yang dihantar dari pelayar web tidak diguna pakai untuk Tapak atau Perkhidmatan kami dan kami tidak meminda sebarang pengumpulan data anda dan amalan penggunaan sebaik sahaja menerima isyarat sedemikian.

7. Adakah Kuki Digunakan pada SimpleSite?