Dasar Kuki

Dasar ini menyediakan maklumat tentang bagaimana dan bila kami menggunakan kuki bagi tujuan apa. Terma dalam huruf besar yang digunakan dalam dasar ini tetapi tidak ditakrifkan mempunyai penerangan yang dijelaskan dalam Dasar Privasi kami, yang turut mengandungi butiran tambahan tentang pengumpulan dan penggunaan maklumat di SimpleSite.

1. Apa itu kuki?

Kuki ialah fail teks kecil yang dihantar oleh kami ke komputer atau peranti mudah alih anda. Kuki ini adalah unik kepada akaun atau pelayar anda. Kuki berasaskan kepada sesi hanya bertahan selama mana pelayar anda terbuka dan akan dipadamkan secara automatik sebaik anda menutup pelayar anda. Kuki berterusan bertahan sehingga anda atau pelayar anda memadamkannya atau sehingga kuki berterusan ini tamat tempoh.

Bagi mengetahui lebih lanjut tentang kuki, sila lawati tapak ini.

2. Adakah SimpleSite menggunakan kuki?

Ya. SimpleSite menggunakan kuki dan teknologi yang serupa dengannya seperti format saling tukar grafik (gif) piksel tunggal dan penggera web (web beacon). Kami menggunakan sesi berasaskan kepada kedua-duanya dan kuki berterusan. SimpleSite menetapkan dan mengakses kuki kami sendiri dalam domain yang dikendalikan oleh SimpleSite dan ahli gabungan korporat (secara kolektif, “Tapak-tapak”). Di samping itu, kami menggunakan kuki pihak ketiga seperti Google Analytics.

3. Bagaimana SimpleSite menggunakan kuki?

Sesetengah kuki dikaitkan dengan akaun dan maklumat peribadi anda bagi mengingati bahawa anda telah log masuk dan akaun mana anda log masuk. Kuki lain tidak terikat kepada akaun anda tetapi unik dan membolehkan kami menjalankan analisis dan pelangganan, sebahagian daripada perkara yang serupa dengannya.

Kuki boleh digunakan bagi mengenal pasti anda semasa anda melawat sesebuah tapak web atau menggunakan perkhidmatan kami, mengingati pilihan anda dan menyediakan pengalaman peribadi yang selari dengan tetapan anda. Kuki juga membolehkan interaksi anda lebih laju dan selamat.

4. Bagaimana kuki digunakan bagi tujuan pengiklanan?

Kuki dan teknologi pengiklanan lain seperti penggera, piksel dan tag membantu kami untuk melakukan pemasaran secara efektif kepada pengguna yang kami dan rakan niaga kami yakin mungkin pengguna berminat dalam SimpleSite. Kuki dan teknologi pengiklanan lain ini turut membantu menyediakan kepada kami pengauditan agregat, penyelidikan dan laporan serta tahu bila kandungan telah dipaparkan kepada anda.

5. Adakah SimpleSite memberikan respons kepada Isyarat Jangan Jejak (Do Not Track)?

Saban hari, Tapak dan Perkhidmatan kami tidak mengumpul maklumat peribadi tentang aktiviti dalam talian anda dan mencakupi tapak web pihak ketiga atau perkhidmatan dalam talian. Oleh yang demikian, isyarat “do not track” yang dipancarkan daripada pelayar web tidak berkesan pada Tapak atau Perkhidmatan kami dan kami tidak meminda sebarang pengumpulan dan amalan penggunaan data kami sebaik menerima isyarat sedemikian.

6. Penukaran persetujuan anda dan gambaran keseluruhan Kuki